Hvad gør vi?

Dansk Kvindesamfunds Krisecentre er en non-profit organisation. Vi arbejder med forebyggelse, krisecentertilbud, ambulant rådgivning og viden i relation til vold.

Vi skubber på for bedre hjælp til voldsudsatte kvinder og børn ved at skabe politisk fokus med afsæt i data og ved at udvikle projekter og indgå i samarbejder. 

Vi arbejder tæt med kommuner, regioner, sociale tilbud, vidensmiljøer, interesseorganisationer, civilsamfund og fonde. 

Hos os er voldsudsatte kvinder og børn i centrum

Vi hjælper voldsudsatte med at komme fri af volden

Vi fremmer et værdigt syn på voldsudsatte 

Vi formidler viden om vold mod kvinder og børn

Vi forebygger mænds vold mod kvinder og børn

Vi arbejder for at sikre bedre responser i voldsramte kvinders møde med systemet

En tilværelse uden vold 

Den tætte relation mellem praksis og viden styrker vores position som fortalere for voldsramte kvinder og børn. Vores erfaringer fra krisecentrene giver en unik viden om voldens konsekvenser, såvel som de barrierer og særlige behov, voldsramte kvinder og børn oplever.

Vores arbejde er evidensbaseret og funderet i analyse og nuancerede fremstillinger, der trækker på mangeårig erfaring med praksis. 

Vi kæmper for at synliggøre, forebygge og bekæmpe kønnet vold mod kvinder og vold mod børn. Det gør vi ved at adressere en række problemstillinger, bl.a. det faktum at omfanget af vold mod kvinder og børn ikke er faldet de seneste mange år.

Antallet af ofre taler sit klare sprog 

Der er brug for at skabe offentlig og politisk opmærksomhed om behovet for forandringer, og for at forbedre og udvide de eksisterende tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere. Vi arbejder for at gøre opmærksom på de udfordringer, voldsramte kvinder lever med, samt de barrierer de møder, når de forsøger at forlade en voldelig partner eller familie. 

Vores arbejde muliggøres gennem donationer fra private bidragsydere, fonde, puljer og erhvervsdonationer.

Skal vi stoppe volden, kræver det vilje og nye politiske løsninger

Vold mod kvinder er et brud på menneskerettighederne og et af de største ligestillingsproblemer, vi har i Danmark. Selvom den gængse opfattelse er, at vi i Danmark har en høj grad af ligestilling, har vi fortsat et strukturelt problem med vold mod kvinder. 

I Danmark er vold i familien blevet mere uacceptabelt gennem de seneste 20 år. Vi har opnået skarpere lovgivning på området, og vi har samlet mere viden om omfanget og konsekvenserne af volden for både kvinder og børn. 

Alligevel viser ny forskning, at vold i familien er blevet mere tabubelagt sammenlignet med for 100 år siden. I takt med at det er blevet mere illegitimt at udøve vold i familien, er det blevet mere skamfuldt for ofrene (Vallgårda, 2020), som føler, de skal skjule, at volden finder sted. Det medfører også, at vi som samfund har sværere ved at forholde os til at volden foregår, hvorfor omfanget og konsekvenserne ofte negligeres, overses eller normaliseres. Aftabuisering af, hvad det vil sige at være udsat for vold, er derfor en stor del af vores arbejde. 

På krisecentrene støtter vi kvinder og børn i, at de ikke har skyld i volden, og arbejder for, at de kan give slip på den skam, det har medført. Dét er en integreret værdi for vores fælles mission om at stoppe vold mod kvinder og børn.

Events

Gennem forskellige arrangementer formidler vi viden om vold og bidrager til samfundsdebatten. Her sætter vi fokus på vigtige temaer relateret til kønnet vold i samtale med relevante aktører.

Vores fokusområder

Alle har ret til et liv fri fra vold. Derfor skal vi som samfund investere mere i voldsområdet. For det ér en investering – ikke en udgift.